How to prepare Dried Oyster Mushrooms | වියළි හතු පිසීමට සකස් කරගන්නා ආකාරය

Rinse mushrooms under cold running water to remove any possible debris. To rehydrate prior to use, place desired amount into a bowl, cover with boiling water and let soak for 10 to 20 minutes. Or, rinse and add directly to any recipe that will cook for at least 25 minutes.

මුලින්ම හතු සීතල ගලා යන වතුරෙන් සෝදා හරින්න. අවශ්‍ය ප්‍රමාණයට හතු බඳුනකට දමා  උතුරන වතුරෙන් ආවරණය කර විනාඩි 10 සිට 20 දක්වා  පොඟවා ගන්න. නැතහොත්, අවම වශයෙන් විනාඩි 25ක් සඳහා  පිසින ඕනෑම වට්ටෝරුවකට කෙලින්ම එකතු කරන්න.

Bonus recipe | බෝනස් වට්ටෝරුව

Thin and delicate oyster mushrooms benefit from quick, high-heat cooking methods like stir-frying. This simple recipe highlights the mushrooms' natural flavors and textures alongside garlic and soy sauce.

සිහින් සහ සියුම් හතු, කලවම් කිරීම වැනි ඉක්මන්, අධික තාප ආහාර පිසීමේ ක්‍රමවලින් ප්‍රයෝජන ලබයි. මෙම සරල වට්ටෝරුව සුදුළූණු සහ සෝයා සෝස් සමඟ හතු වල ස්වභාවික රසයන් සහ වයනය ඉස්මතු කරයි.


Prep time: 5 min | සූදානම් වීමේ කාලය: විනාඩි 5 

Cook time: 25 min | පිසීමේ කාලය: විනාඩි 25 

Total time: 30 min | මුළු කාලය: විනාඩි 30


INGREDIENTS | අමුද්‍රව්‍ය

Makes 4 servings  | 4 දෙනෙකු සඳහා

  • 5 Ounces Dried Oyster Mushrooms | වියළි හතු අවුන්ස 5

  • 2 Tablespoons Vegetable Oil | එළවළු තෙල් මේස හැඳි 2

  • 3 Cloves Garlic, sliced | පෙති කපන ලද සුදුළූණු බික් 3

  • 1/2 Cup Chicken Or Vegetable Broth |  චිකන් හෝ  එළවළු තැම්බුන් හොදි  කෝප්ප 1/2

  • 2 Tablespoons Soy Sauce | සෝයා සෝස් මේස හැදි 2ක්

  • 2 Scallions, green parts only, finally sliced | අවසානයේ ලූනු කොළ 2, කොළ කොටස් පමණක් පෙති කපා


DIRECTIONS | සකස් කර ගන්නා ආකාරය

  1. Rinse mushrooms under cold running tap water to remove any debris. Place mushrooms in bowl, and cover with boiling water. Let soak 15 to 20 minutes. Drain, and rinse. Cut into bite-size pieces. ( හතු සීතල ගලා යන නළ ජලයෙන් සෝදා හරින්න. බඳුනක හතු දමන්න, උතුරන වතුරෙන් ආවරණය කරන්න. මිනිත්තු 15 සිට 20 දක්වා පොඟවා ගැනීමට ඉඩ දෙන්න. දැන් හතු ඉවත් කර ඒවා බයිට් ප්‍රමාණයේ කැබලිවලට කපන්න.)

  2. Heat wok or large, heavy skillet over high heat. Add oil and swirl around pan to coat. Add garlic and cook, stirring constantly, for 1 minute. Add mushrooms and stir-fry for 2 minutes. They will shrink somewhat as they cook. ( භාජනයක් අධික තාපයක් මත රත් කරන්න. තෙල් එකතු කර භාජනය වටේට කළවම් කරන්න. සුදුළූණු එකතු කර විනාඩි 1 ක් නිරන්තරයෙන් කළවම් කර උයන්න. මිනිත්තු 2 ක් සඳහා හතු සහ කලවම් කර උයන්න ඒවා පිසින විට ඒවා තරමක් හැකිලෙනු ඇත.)

  3. Pour in broth and soy sauce, and bring to a boil. Continue stirring until mushrooms are tender and liquid has mostly evaporated or been absorbed.(තැම්බුන් හොද්ද සහ සෝයා සෝස් වත් කර කළවම් කරන්න. හතු මෘදු වන තෙක් සහ දියර බොහෝ දුරට වාෂ්ප වී හෝ අවශෝෂණය වන තෙක් කළවම් දිගටම කරගෙන යන්න.

  4. Add scallions, stirring a few times, then transfer to serving dish.(ලූණු කොළ එකතු කරන්න, කිහිප වතාවක් කළවම් කරන්න, පසුව සේවය කරන භාජනයට මාරු කරන්න.)

Popular Posts